När du bjuder in någon till ditt träd avgör du om du vill ge dem redigeringsrättigheter eller inte. Du kan kontrollera åtkomstnivån som du har tillhandahållit på sidan Trädinställningar.

 

Kontrollera åtkomsten som du har tillhandahållit

  1. Gå till ett släktträd som du har delat.
  2. Klicka till vänster i verktygsfältet på Mer (tre punkter) och välj sedan Trädinställningar.
  3. På sidan Trädinställningar klickar du på fliken Inbjudna.
  4. Kontrollera och ändra de inbjudnas roller om det behövs.
    • En Gäst kan visa och lägga till kommentarer. Hen kan inte automatiskt se nu levande personer.
    • Medverkande kan visa och lägga till kommentarer, foton och berättelser. De kan inte redigera eller ta bort befintligt trädinnehåll eller automatiskt visa nu levande personer.
    • En Redaktör kan automatiskt visa nu levande personer, ta bort och redigera innehåll samt lägga till personer, kommentarer, foton och berättelser.
  5. Om du har gjort någon ändring klickar du på Spara ändringar.

 

Delade datorer

När du loggar in på ditt Ancestry-konto på en offentlig eller delad enhet ska du logga ut när du är klar för att förhindra att andra får åtkomst till ditt/dina träd och konto. Detta är särskilt viktigt när du loggar in på Ancestry från offentliga datorer, som de som finns på bibliotek eller släkthistoriska center. Om du förblir inloggad efter att ha använt Ancestry kan personer som sedan använder samma dator få åtkomst till ditt konto.

 

Spåra ditt arbete

Ibland kan ändringarna som personer gör i sina träd skapa problem nästa gång trädet öppnas. Det kan vara användbart att föra en logg över ändringar som du gör i ditt släktträd så att du noggrant kan spåra ditt arbete och veta var du slutade och varför du gjorde vissa ändringar. Om du inte hittar släktträdet som du har skapat ska du se artikeln om saknade släktträd.

 

Åtgärda misstag

Mer information om hur du åtgärdar misstag i ditt träd finns i Åtgärda släktrelationer i träd.


Var denna artikel till hjälp?