Deling af et slægtstræ

Når du deler dit træ, kan du invitere venner og familie til at se dit træ eller hjælpe med at opbygge det ved at tilføje oplysninger, fotos og historier.

For at se et træ, du deler, skal venner og familie have en Ancestry-konto. Hvis de ikke allerede har en, kan de oprette en gratis Ancestry-konto. Hvis de ikke ønsker at oprette en konto, kan du stadig bede dem om hjælp til at udfylde oplysninger om personer i dit træ.

Deling af dit træ

Når du inviterer nogen til dit træ, bliver du bedt om at vælge, hvad de kan se og gøre, ved at tildele dem en rolle. 

Tilgængelige roller:  

  • Gæst: kan se og tilføje kommentarer. De kan ikke automatisk se nulevende personer.
  • Bidragyder: kan se og tilføje kommentarer, fotos og historier. De kan ikke redigere eller fjerne eksisterende indhold i træet eller automatisk se nulevende personer.
  • Redaktør: kan automatisk se nulevende personer, fjerne og redigere eksisterende indhold samt tilføje personer, poster, kommentarer, fotos og historier.

Du kan ændre eller tilbagekalde adgangsniveauet du giver til dit træ, når som helst. 

Fra appen

  1. Åbn et træ, du ejer.
  2. Tryk på ikonet Flere (tre prikker) i nederste højre hjørne.
  3. Tryk på Inviter i den menu, der vises.
  4. Vælg en rolle, og tryk derefter på Opret link
  5. Send linket til den person, du vil invitere.
    Hver person skal have sit eget link. 

Fra en browser

  1. Gå til et træ, du ejer.
  2. Vælg Flere (tre prikker) i værktøjslinjen til venstre, og vælg derefter Inviter.
  3. Vælg, hvordan du vil dele dit træ.
    • Invitationslink: opretter et link, du kan dele hvor som helst.
    • E-mail: sender en invitation til den e-mailadresse, du angiver.
    • Visningsnavn: sender en e-mailinvitation ved hjælp af personens visningsnavn på Ancestry. Du behøver ikke kende personens e-mailadresse.
  4. Hvis du opretter et invitationslink, skal du springe dette trin over. Ellers skal du angive modtagerens e-mailadresse eller visningsnavn.
    • Hvis du vil invitere flere personer på én gang, skal du klikke på Tilføj endnu en e-mail/bruger.
    • Hvis du vil invitere en familiegruppe, skal du klikke på feltet Visningsnavn  og vælge en familiegruppe, der skal inviteres, i rullemenuen. Hvis du ser en liste over gemte logins i stedet for din liste over familiegrupper, skal du klikke på feltet Visningsnavn igen.
  5. Vælg den rolle, du vil give personen, i menuen Rolle.
  6. Hvis du sender et link, skal du vælge Invitationslink > Kopiér link. Hvis du sender en e-mail, kan du tilføje en besked (valgfrit) og vælge Send invitationer. Når nogen accepterer din invitation, vises dit træ under fanen Træer på deres konto.

Accept af en træinvitation

  1. Klik på Se træ i din e-mailinvitation. 
  2. Hvis du bliver bedt om det, skal du logge ind på din Ancestry-konto eller oprette en gratis konto
  3. Se træet. Træet vises nu under fanen Træer på din konto.

Administration af inviterede personer

Fra appen

  1. Tryk på dit profilikon (foto eller bogstaver) i øverste venstre hjørne.
  2. Tryk på træets navn under Administrer træ.
  3. Tryk på et navn under Invitationer for at ændre eller tilbagekalde adgangen. 
    • Skift rolle eller opdater adgang: Stryg til venstre eller højre, og vælg en ny rolle. Tryk derefter på Opdater adgang.
    • Tilbagekald adgang: Tryk på Tilbagekald adgang, og bekræft ved at vælge Tilbagekald.  

Fra en browser

  1. Gå til det træ, du har delt.
  2. Klik på Flere (tre prikker) i værktøjslinjen til venstre, og vælg Træindstillinger.
  3. Klik på fanen Invitationer.
  4. Rediger en persons rolle eller mulighed for at se nulevende personer. Hvis du vil afslutte en persons adgang til dit træ, skal du klikke på Fjern.
  5. Klik på Gem ændringer.

Fjernelse af et træ, der er delt med dig

Hvis du fjerner et delt træ, fjernes det kun fra din konto. Den person, der delte det, får ikke besked, og træet forbliver på vedkommendes konto.

Fra en browser

  1. Klik på fanen Træer, og vælg Opret og administrer træer.
  2. Klik på Træer delt med mig over din liste over træer.
  3. Gå til kolonnen Værktøjer yderst til højre på rækken for det træ, du vil fjerne, og klik på Fjern fra liste.
  4. Klik på OK.

Ofte stillede spørgsmål

Vælg et spørgsmål nedenfor for at se svaret. Vælg spørgsmålet igen for at skjule det.

Hvorfor modtager modtageren ikke den træinvitation, jeg har sendt?


Hvis en træinvitation, du har sendt, ikke er blevet modtaget, skal du først kontrollere, at invitationen blev sendt, og at den e-mailadresse eller det visningsnavn på Ancestry, du angav, er korrekt. 

  1. Gå til det træ, du har delt.
  2. Klik på Flere (tre prikker) i værktøjslinjen til venstre, og vælg Træindstillinger.
  3. Vælg fanen Invitationer .
  4. Find rækken med personens oplysninger.
    • Hvis oplysningerne er korrekte, skal personen følge trinnene i Modtager ikke e-mails fra Ancestry og derefter vælge Inviter igen i kolonnen Værktøjer .
    • Hvis oplysningerne er forkerte, skal du vælge Fjern fra liste og sende en ny invitation ved hjælp af den korrekte e-mailadresse eller det korrekte visningsnavn på Ancestry.
      • Hvis det stadig ikke virker, kan du prøve at sende invitationen til en anden e-mailadresse eller dele dit træ ved hjælp af et invitationslink i stedet for personens e-mail eller visningsnavn på Ancestry.
         
Hvorfor modtog jeg ikke en træinvitation, som nogen sendte til mig?


Hvis nogen har sendt dig en invitation til vedkommendes Ancestry-træ, og du ikke har modtaget den, skal du først bekræfte, at de brugte din korrekte e-mailadresse eller dit korrekte visningsnavn på Ancestry. 

Hvis alt ser rigtigt ud, skal du følge trinnene i Modtager ikke e-mails fra Ancestry og bede dem prøve igen. Du kan også bede dem om at dele et invitationslink i stedet for at bruge din e-mail eller dit visningsnavn på Ancestry. 

Ændrer deling af mit træ dets privatlivsindstilling?


Nej. Hvis du inviterer nogen til dit træ, ændres dets privatlivsindstilling ikke. Du bestemmer, om dit træ skal være offentligt eller privat. Få mere at vide om privatliv for slægtstræer

Skal jeg invitere personer, hvis mit træ er offentligt?


Det er nyttigt, men valgfrit, at invitere personer til dit træ. Hvis dit træ er offentligt eller privat og søgbart, kan andre medlemmer af Ancestry finde og se det uden en invitation. 

Hvis du vil give nogen specifik adgang, f.eks. mulighed for at tilføje fotos og historier eller tilføje dit træ til deres liste over træer for at få nemmere adgang, skal du invitere dem og vælge en rolle.

Kan delte træer flettes?


Nej. Deling af et træ fletter det ikke sammen med et andet træ, og inviterede personer kan ikke flette deres træ ind i dit. 

Du kan finde tips til at kombinere oplysninger fra forskellige træer i Kan ikke flette slægtstræer.
 


Var denne artikel en hjælp?